søndag 30. august 2009

Tortur på postordre

Etter litt inspirasjon i løpet av skoleuka, fikk jeg lyst til å finne ut av hvilke metoder som det reklameres for og hva som finnes der ute av "treningsutstyr" til hund. At mannen i gata kan bestille hva han vil av dette, og bruke det akkurat som han vil uten å bli stoppet, er sinnsykt.

Dominant Dog Collar: For ekstremt dominanate hunder skal de, i følge websiden, heises opp etter helstrup til de mister kontakten med bakken, og henge slik til de blir bevisstløse. Hele tiden skal man sakte og rolig si at hunden ikke skal bite deg (husk å snakke belgisk om du har en hund fra belgia som ikke har lært seg norsk ennå).

Electric Dog Fence: For at hunden skal kunne leke gjettelek med seg selv: et gjerde som ikke sees, bare kjennes. Litt som "tampen brenner", bare at bikkja blir svidd, det er ikke tampen som brenner. "Hvor kan jeg sette ned foten uten å bli grilla?" Sikkert en fin oppvarming før "Hundehviskeren" begynner på tv-en. For ekstra spenning kan man kjøpe to eller tre sett, og bytte på hvem av dem du har på.

Triple Crown Large Pinch Collar: En "extended version" av pigghalsbåndet. I følge teksten er det flott å bruke om du har en hund som trekker i båndet, og det gjør lydighetstreningen til "a snap". Det forbedrer også kontakten mellom hund og fører, i følge teksten på siden. To av denne, og du er kvalifisert til VM i LP på to uker.

Elektrisk og automatisk bjeffehalsbånd: Halsbånd som gir hunden elektriske støt når den bjeffer. Helt automatisk. Den gir sjokk, har et opphold på tre sekunder, og gir et nytt støt. Det vil si at hunden kan bjeffe i tre sekunder uten å få støt, også kommer plutselig støtet. Nok en spennende gjettelek for din firbente venn.

Mallepigg: Festes høyt oppe på hundens hals, over adamseplet. I følge teksten på siden skal denne brukes i stedet for smertepåvirkning. Denne fremkaller vissnok ikke smerte, men ubehag og kvelningsrefleks. Kan noen utdype dette litt? En liten detalj siden har "glemt", men som jeg mener er litt allright å få med er at denne også stopper blodtilførselen til hjernen når den strammes, på lik linje med "Dominant Dog Collar", og er direkte farlig i bruk.

Helstrup: Det vanligste og kanskje det mest sosialt aksepterte torturredskapet i hverdagen.

Pigghalsbånd: Desverre blir dette mer og mer vanlig for den gjennomsnittlige familiehunden, til tross for at tjenestehund.no opplyser om at dette ikke er et bånd som skal brukes på den daglige lufteturen selvom det virker. I følge siden kan pigghalsbåndet "brukes for å fjerne uønsket atferd som f.eks aggressjon mot fører, andre hunder, dyr..." Fjerne aggresjon? Følelsesforandring hos hunden med pigger i halsen? Vi prøver igjen...

Strømhalsbånd: I Norge er det kun autoriserte strømmere som har lov til å bruke det, men dette selges over disk i hele landet (omkring 600 stk i året) til de som er villige til å betale. I praksis brukes dette til både trening av jakt, innkalling og annen aversjonsdressur.

Illusion Collar
: Cesar Milans helstrup som går ut på mye av det samme som "Dominant Dog Collar". Hundehviskeren som det norske folk har svelget rått. Litt kreativ klipping og fancy termer var det som skulle til. "Retd zzone" "Thiz z a dominant dawg" "THSH!" og "State ow maind". Vi har alle sett hun damen på God Morgen Norge som baker kake? "Så har me juksa litt veit du..." og så tar hun ut en nystekt kake av ovnen.

Jeg savner lover, reguleringer, læringspsykologi og bevisstgjøring av bivirkninger!

7 kommentarer:

  1. Du er ikke alene om det savnet... Vi lever i en syk, syk verden.

    SvarSlett
  2. Du skulle bare vite hvor frustrert jeg blir av å lese om sånt. Det er helt sinnsykt at det i Norge er lov å selge torturredskap som er beregnet på og torturere vår beste venn. Syke mennesker sier jeg bare.

    SvarSlett
  3. Veldig fin oversikt :-)

    SvarSlett
  4. Veldig bra skrevet om forferdelig utstyr.Så flott at du gjør hundeeiere oppmerksom på dette!

    SvarSlett
  5. Det er ganske så utrolig hvor oppfinnsomme enkelte er på å løse problemene vi har med "problemhundene" våre... Så slipper vi å trene dem, mener jeg.

    SvarSlett
  6. Dette må du få opp og frem!! Nå må virkeligheten frem, og ikke la mange av verdens folk tro at "hundene våre har det så bra". Veldig bra oversikt! Sånne folk fortjener å komme frem!

    SvarSlett
  7. Enig i det meste du skriver, men Cesar Milan er dyktig til å få til vanskelige hunder, og viser at en ikke trenger å gjøre som i Norge, å avlive før andre ting er prøvd ut.

    SvarSlett