lørdag 12. juni 2010

Sportrening

I dag har jeg og Enya gått spor. Nå når vi har trent spor en stund, begynner lysten å melde seg for å starte D spor. Det gjenstår fortsatt mye arbeid før vi eventuelt kan gjøre dette, men kanskje det blir debut på oss i løpet av 2011? Vi har ingen ambisjoner innen bruks ennå, men uansett er det greit å gi Enya andre utfordringer enn rutesending og fri ved fot. Vi har ikke begynt med gjenstander i sporet, da markeringen på disse skal læres inn utenfor sporet.

Bakken var fuktig og det blåste godt over middels.

Spor 1: Jeg la tørrfor i ale tråkk, med godbitdepoer rett etter vinkler (grønne firkanter). Hun gikk bra, og vi har fått roet tempoet en hel del etter jeg har innført godbiter i tråkkene uten jackpot på slutten. Vi tar presisjonen først, farta kommer senere om jeg vil ha det. Hun gikk hele sporet veldig bra, sakte og jevnt med nesa i bakken hele tiden, og slo fint på vinklene.

Spor 2: Noen tråkk med tørrfor, noen uten (ca 1/3). Hun begynte å rote og sirkle på begynnelsen, og fikk aldri noen god flyt i dette sporet. Vi falt begge ut enkelte steder. 

Spor 3: Godbiter i bare noen tråkk, også denne gangen med godbitdepoer rett etter vinkler. Hun gikk godt og nøyaktig, og slo fint på alle vinkler. En fin avsluttning!

1 kommentar:

  1. Dere er flinke og helt enig at både eier og hund trenger variasjon :) Lio vil at Enya skal lære henne å gå spor :)

    SvarSlett